Download og installer WordPress på Dansk (trin-for-trin guide)

1 nov, 2022
Download og installer WordPress på Dansk (trin-for-trin guide)

WordPress er et fantastisk værktøj til at lave hjemmesider og blogs med. Det er dog ikke alle, der taler engelsk, så det kan være svært for dem at finde ud af, hvordan man downloader WordPress og installerer det på Dansk. I denne guide vil vi gennemgå trin for trin, hvordan du downloader WordPress på Dansk og installerer det nemt og hurtigt!

For det første skal du gå til WordPress’ hjemmeside på Dansk: https://da.wordpress.org/. Her kan du se en oversigt over de seneste udgivelser af WordPress, samt læse mere om, hvad WordPress er og hvordan det virker.

Når du er klar til at downloade WordPress, skal du klikke på linket “Download WordPress” øverst på siden. Dette vil føre dig til download-siden, hvor du kan vælge mellem at downloade WordPress som en zip-fil eller et tar.gz-arkiv.

Vi anbefaler, at du downloader WordPress som en zip-fil, da dette er den nemmeste måde at installere WordPress på. Når du har downloadet WordPress som en zip-fil, skal du pakke filen ud på din computer.

Det næste trin er at uploade WordPress til din server. Du kan enten gøre dette via FTP eller SSH. Hvis du ikke ved, hvordan man uploader WordPress til sin server, så kan man finde en god guide her: https://www.wordpress.com/support/upload-wordpress-to-server/.

Når WordPress er blevet uploadet til din server, skal du oprette en database til WordPress. Du kan enten gøre dette via phpMyAdmin eller via din servere kontrolpanel. Hvis du ikke ved, hvordan man opretter en WordPress-database, så kan man finde en god guide her: https://www. WordPress.com/support/create-a-database/.

Når din WordPress-database er oprettet, skal du konfigurere WordPress til at bruge den. Dette kan gøres ved at ændre WordPress’ indstillinger-fil.

For det første skal du finde filen “wp-config.php” i mappen “wordpress”. Derefter skal du åbne filen i en teksteditor, f.eks. Notepad eller TextEdit, og ændre følgende linjer:

define(‘DB_NAME’, ‘database-navn’);

define(‘DB_USER’, ‘database-bruger’);

define(‘DB_PASSWORD’, ‘database-kodeord’);

define(‘DB_HOST’, ‘localhost’);

Til:

define(‘DB_NAME’, ‘navn på din WordPress database’);

define(‘DB_USER’, ‘brugernavn til din WordPress database’);

define(‘DB_PASSWORD’, ‘kodeord til din WordPress database’);

define(‘DB_HOST’, ‘localhost’);

Når du har gemt og lukket WordPress’ indstillinger-fil, kan du gå videre til næste trin, som er at installere WordPress.

For at installere WordPress skal du gå til din WordPress hjemmeside i din browser, f.eks. http://www.wordPress.com/. Her vil du blive mødt af WordPress’ installationsprogram.

Følg WordPress’ instruktioner for at installere WordPress på Dansk. Når WordPress er blevet installeret, skal du logge ind med det brugernavn og kodeord, du valgte til WordPress.

Når du har logget ind på WordPress, kan du begynde at bruge det! WordPress er nemt at bruge, så du skulle ikke have problemer med at komme i gang.

Hvis du har spørgsmål eller problemer, så kan du altid gå til WordPress’ hjemmeside på Dansk for at få hjælp: https://da.wordpress.org.

Hvad er WordPress på Dansk?

WordPress er et open source-weblogsystem skrevet i PHP og udgivet under GPL-licensen. WordPress er et af de mest populære weblogsystemer på Internettet med en markedsandel på over 60%. WordPress’ styrke ligger i dens simpelthenhed og brugervenlighed. WordPress kan bruges som et almindeligt weblog eller en veludviklet hjemmeside. WordPress er gratis at downloade, bruge og tilpasse.

Hvorfor WordPress på Dansk?

Der er mange grunde til at bruge WordPress på Dansk. WordPress er et af de mest populære weblogsystemer, og det er hurtigt og nemt at installere og bruge. WordPress er gratis, open source-software, der kan bruges af alle. WordPress på Dansk er en af de mest veludviklede WordPress-versioner, og der er mange danske WordPress-brugere, der kan hjælpe dig med WordPress.

Hvordan installerer jeg WordPress på Dansk?

For at installere WordPress på Dansk skal du først downloade WordPress på Dansk fra WordPress’ hjemmeside. WordPress kan enten downloades som en zip-fil eller et tar.gz-arkiv. Vi anbefaler, at du downloader WordPress som en zip-fil, da dette er den nemmeste måde at installere WordPress på.

Når du har downloadet WordPress

For at installere WordPress på Dansk skal du først downloade WordPress på Dansk fra WordPress’ hjemmeside. WordPress kan enten downloades som en zip-fil eller et tar.gz-arkiv. Vi anbefaler, at du downloader WordPress som en zip-fil, da dette er den nemmeste måde at installere WordPress på.

Når du har downloadet WordPress, skal du pakke filerne ud i en mappe på din computer. WordPress kan enten installeres på din egen computer, så du kun behøver at uploade WordPress-filerne til din webserver, når WordPress er færdiginstalleret. Alternativt kan WordPress også installeres direkte på din webserver. WordPress kan installeres på de fleste webservere, der kører PHP og MySQL.

WordPress-filstruktur

WordPress’ filstruktur er ret enkel. WordPress består af to hoveddele: WordPress-kode og WordPress-data. WordPress-koden er de PHP-filer, der gør WordPress til, hvad det er. WordPress-data indeholder alle dine WordPress-poster, WordPress-sider og WordPress-links. WordPress’ filstruktur ser sådan ud:

/ (rodmappen)

– WordPress-kode (PHP-filer)

— wp-admin/ ( WordPress’ administrationspanel)

— wp-includes/ ( WordPress’ standardfiler)

– WordPress-data (MySQL-database)

— wp-content/ (Dine WordPress-filer, f.eks. WordPress-poster og WordPress-sider)

— wp-admin/ ( WordPress’ administrationspanel)

— wp-includes/ ( WordPress’ standardfiler)

WordPress-kode og WordPress-data er separate, så det er muligt at opdatere WordPress-koden uden at røre WordPress-data. Dette gør WordPress til et af de nemmeste weblogsystemer at opdatere.