Sådan bliver din marketingvirksomhed mere bæredygtig

5 okt, 2023
Sådan bliver din marketingvirksomhed mere bæredygtig

Bæredygtighed er vigtigt og særligt nu til dags, hvor vi som samfund står overfor flere udfordringer i forbindelse med klimaforandringerne. Mange borgere forsøger at tage flere bæredygtige valg i dagligdagen i forbindelse med deres forbrug – men hvad gør man, hvis man også gerne vil have en mere bæredygtig virksomhed? Der er nogle forskellige tiltag, som man kan tage i forretningen. Nedenfor vil vi give dig nogle idéer til, hvordan du kommer i gang.

Køb bæredygtigt udstyr

Som virksomhed er der ingen tvivl om, at man er en storforbruger af diverse teknologiske produkter samt møbler af forskellige slags. Her kan man nemt starte med at tage mere bæredygtige valg og købe produkter, som er produceret med omtanke.

Mange af de store IT mærker er begyndt at udvikle IT produkter, som efterlader et mindre klimaaftryk, hvilket kommer til gode for både private forbrugere og professionelle. Mange IT mærker har også fået langt større fokus på deres sociale ansvar – særligt dem, som producerer i udlandet af forskellige årsager.

HP er eksempelvis et IT mærke, som har prioriteret bæredygtighed i forbindelse med udviklingen af IT produkter. HP mener, at produktionen af diverse IT produkter skal foregå i overensstemmelse med grønnere alternativer, hvilket bidrager til mere bæredygtige produkter i sidste ende. Det er dog ikke kun produktionen, som skal foregå bæredygtigt. For HP handler det også om at finde og udvikle materialer til IT produkterne, som er nemmere at nedbryde og som kan genanvendes. På længere sigt vil dette også være fordelagtigt for miljøet.

Yderligere kan der også argumenteres for at køb af IT produkter, som har en længere levetid, er en bæredygtig beslutning. Hvis produktet holder i flere år end gennemsnittet, vil der ikke være behov for at øge produktionen af disse produkter. HP prioriterer kvalitet over kvantitet af deres IT produkter.

Lav bæredygtige investeringer

Som virksomhed kan man også lave bæredygtige investeringer. At lave bæredygtige investeringer kan komme hele vores samfund til gode! En bæredygtig investering er kategoriseret ved, at man som virksomhed investerer i andre virksomheder, som udvikler bæredygtige alternativer på den ene eller på den anden måde. Det kan eksempelvis dreje sig om investeringen i grøn energi.

Når man som virksomhed investerer i bæredygtige løsninger, tager man ansvar for miljøet og omverdenen. Bæredygtige investeringer er også blevet et populært koncept blandt private borgere, men ofte kommer de større og mere altafgørende investeringer fra store virksomheder, som ønsker at gøre en forskel. Gør en forskel med din virksomhed og lav bæredygtige investeringer.