Er pressemeddelelser en god indgang til SEO og Linkbuilding i 2019?

6 aug, 2019
Er pressemeddelelser en god indgang til SEO og Linkbuilding i 2019?

Arbejder du med linkbuilding ved du som så mange andre, at alle links ikke er ens i værdi. Der er stor forskel på værdien af et link, som man kan måle på forskellige måder. Alle links har nogle forskellige parametre, og i denne artikel kommer vi ind på de vigtigste.

Så spørgsmålet går på: Er pressemeddelelser en god indgang til SEO og Linkbuilding i 2019?

Hvad er et godt link

Vi starter med at forklare hvad et godt link er. For at se data og metrics på et link, anvender vi værktøjet ahrefs.com. Med Ahrefs.com kan vi bl.a. kigge på DR (domain rating), UR (Ahrefs bedømmelse af din linkprofil), Topical relevance, antallet af indgående links, antallet af domæner der linker og estimeret trafik gennem Google.

Et godt link er:

  • DR: over +25 i DR er super fint. +40 er rigtig stærkt. +70 på danske hjemmesider ses kun hos stærke nyhedsmedier. Det er dem indlægget handler om.
  • Vi kigger ikke så meget på UR, men det er en god indikation af den individuelle underside. Eksempelvis er forsiden normalt langt stærkere end et blogindlæg eller en underside uden indgående links.
  • Topical Relevance kan ses med Majestics, og skal helt være over 50%
  • Antallet af links og refererende domæner har ikke den store betydning, men det må ikke være for unaturligt.
  • Estimeret trafik er godt at se på, da det er et signal om, at det er et reelt nyhedsmedie med organiske trafik

Eksempler på pressemeddelelser og deres værdi

Artikel på Lokalavisen

Et link fra Lokalavisen har en DR på over 70. Dette er super højt og skaber et utrolig godt link. Du kan se eksemplet på en artikel fra lokalavisen her. Dette indlæg handler om valget mellem en freelance webdesigner og et webbureau.

Pressemeddelelse på Mynewsdesk

Mynewsdesk er muligvis det stærkeste medie på markedet, hvor du har mulighed for at købe dig til en pressemeddelelse til en fornuftig pris. Nyhedsmediet har en DR oppe i 90, og Mynewsdesk har en højt Trust Score hos Google. Du kan se et eksempel på en pressemeddelelse på Mynewsdesk her, som er et eksempel fra en freelance webdesigner.

Artikel på IT-Borger.dk

IT-borger.dk har en høj relevans score og en flot DR på mere end 50. Dette nyhedsmedie er godt, hvis du eksempelvis er i IT branchen eller markedsføringsbranchen. Du kan se et eksempel på en artikel der omhandler “Når du skal have lavet din egen hjemmeside“.

Er det værd at investerer penge i i 2019?

Hos TP Marketing mener vi bestemt at det er pengene værd, og vi skal forklarer dig hvorfor.

Det har ikke den store værdi for PR. Til gengæld har det stor værdi for din linkprofil. Din linkprofil har stor indflydelse på dine placeringer på Google. Mange siger at Content is King. Hos TP Marketing ved vi, at links er mindst lige så vigtige.

Når du får et link fra et nyhedsmedie med høj DR, sender det et signal til Google om at din hjemmeside er god. Det giver Autoritet og troværdighed.

Ønsker du at få hjælp til at skaffe links fra stærke nyhedsmedier og derved forbedre dine Google placeringer? Så er du du meget velkommen til at kontakte os for at hører mere.

Kontakt os i dag