Hvad er Robotics Process Automation (RPA)?

2 okt, 2020
Hvad er Robotics Process Automation (RPA)?

Hvilke typer gentagne opgaver kan den håndtere? Her er en primer til it- og forretningsledere – og alle, der har brug for at demystificere konceptet.

Hvis “maskinindlæring” lyder som begyndelsen på en dyster dystopisk fremtid – tænk Terminator blandet med The Matrix – så “robot procesautomatisering” skal være den fase, hvor maskinerne rejser sig for at herske over menneskeheden med hensynsløs effektivitet.

Først og fremmest: Der er ikke rigtig nogen robotter involveret i robot procesautomatisering.

Heldigvis involverer Robotics Process Automation (RPA) intet af den slags, undtagen måske for effektivitetsdelen. Der er ikke engang nogen robotter involveret i denne automatiseringssoftware.

Hvad er automatisering af robotprocesser?

Snarere er “robotten” i robotprocessautomatisering softwarrobotter, der kører på en fysisk eller virtuel maskine.

“RPA er en form for automatisering af forretningsprocesser, der gør det muligt for enhver at definere et sæt instruktioner, som en robot eller ‘bot’ skal udføre,” siger Aaron Bultman, direktør for produkt hos Nintex. “RPA-bots er i stand til at efterligne de fleste interaktioner mellem mennesker og computere for at udføre masser af fejlfri opgaver med høj lydstyrke og hastighed.”

Hvis den slags automatiseringsteknologi lyder som en, kedelig – især sammenlignet med Hollywood-robotterne – er det efter design. RPA handler i sidste ende om automatisering af nogle af de mest verdslige og gentagne computerbaserede opgaver og processer på arbejdspladsen. Tænk for eksempel at kopiere og indsætte opgaver og flytte filer fra et sted til et andet.

RPA automatiserer hverdagsprocesser, der engang krævede menneskelig handling – ofte en stor del af det udført på en rodet, tidskrævende måde. Sådan lover RPA at øge effektiviteten for organisationer.

Lyder RPA (Robotics Process Automation) som noget for dig?

Nyxtech er en dansk specialist i Robotics Process Automation. På Nyxtech hjemmeside kan du læse mere om hvad er RPA og hvordan kan det optimerer din virksomhed.

Din virksomhed kunne også være interesseret i: https://sites.google.com/view/webbureau/