Iværksætteri – den nye trend?

11 sep, 2019
Iværksætteri – den nye trend?

Er iværksætteri den nye trend? I dag bliver flere og flere i stigende grad iværksættere. Men hvordan kan det egentlig være? Det spørgsmål forsøger vi at besvarer i dette indlæg.

Hvad er iværksætteri?

Iværksætteri er et moderne udtryk for at være selvstændig og sætte en eller flere nye forretninger i gang. Men hvornår er man så iværksætter? Er man iværksætter som freelance webdesigner og online marketing konsulent? Eller som tømrer? Det kan være svært at svare på. Man er selvstændig – men er man iværksætter?

Jeg betragter mig selv som iværksætter, og så alligevel ikke.

Er en hundefrisør i Aalborg en iværksætter? Eller skal man i virkeligheden opfinde et nyt og “anderledes” koncept? Det er svært at svare på. Personligt mener jeg, at en hundefrisør i Aalborg såsom Hasseris Vovseklip er en selvstænding – og ikke en iværksætter.

Min baggrund som iværksætter og selvstændig

Jeg arbejder til dagligt som freelance konsulent inden for design af WordPress hjemmesider og online markedsføring for både små og store virksomheder. Gennem tiden har jeg hjulpet mere end 400 virksomheder med at realiserer deres forretningsdrømme gennem online medier.

Udover at drive Roskildes webbureau TP Marketing og at hjælpe andre iværksættere, har jeg drevet et andet online marketing bureau kaldet Hazzlefree. I Hazzlefree var vi mere end 20 fuldtidsansatte og omsatte for knap 7 millioner på vores første år. Desværre var mine partnere og jeg ikke enige, og jeg solgte derfor alle mine aktier fra.

Udover design og marketing driver jeg nogle online portaler der sælger automatiserede services på platforme.

Det er populært at sige, at man er iværksætter

“Hvad laver du til dagligt?”

“Jeg er iværksætter”.

Det føles godt at sige, at man er iværksætter. Det er spændende og viser, at man tør trodse alle ods og satse på sine egne evner til at drive et forretning. I dag ser vi flere helt unge iværksættere, og det er blevet et almindeligt emne i uddannelsessystemet.

Ny dansk erhvervsminister har stor indflydelse

Tommy Ahlers er valgt ind som Erhvervsminister og har i dag stor indflydelse på dansk iværksætteri. Tommy er blevet utrolig populær efter showet Løvens Hule. Tommy har været med i flere sæsoner og har været med til at inspirerer mange danskere til at springe ud som iværksætter.

Man skal tro på sig selv.

Det er fedt – men det er også skræmmende. Der er mange lange arbejdsdage, og det er fyldt med både op og nedture.